De praktijk – Tandartspraktijk Maarheeze-Medisch Centrum – Maarheeze
Specialist in mondgezondheid
Tandarts Maarheeze-Medisch Centrum

De praktijk

De praktijk

U kunt rekenen op de deskundigheid en ervaring van onze tandartspraktijk. Wij verrichten de meest voorkomende behandelingen zelf.

In onze praktijk staat uw aandacht voor uw gebit voorop. Daarom besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van onze praktijk en ons team.

Vakkundige behandelingen staan voorop. Een prettige en ontspannen sfeer vinden we minstens zo belangrijk.

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk? Neem gerust contact met ons op.

Momenteel kunt u zich nog inschrijven als nieuwe patiënt binnen onze praktijk. U kunt zich hiervoor melden tijdens onze openingstijden aan onze balie met uw geldig legitimatiebewijs en een verzekeringspasje. Iedere patiënt verzoeken wij om een anamnese in te vullen.

Waarom moet ik een gezondheidsvraaglijst (Anamnese) invullen?

Voor de tandarts is de gezondheidstoestand even belangrijk als voor de huisarts. De medisch anamnese lijst bevat een aantal vragen over uw gezondheid. De antwoorden erop zijn van belang voor de tandarts, omdat vele lichamelijke ziekten en geneesmiddelen ook invloed hebben op het voorkomen van problemen met het gebit en de mondholte en op de uitvoering van het tandheelkundig werk.

Enkele voorbeelden:

  • Het gebruik van antistollingsmedicatie (“bloedverdunners”) heeft ook gevolgen b.v. voor het trekken van gebitselementen. Dit kan namelijk ernstige nabloedingen veroorzaken.
  • Sommige medicijnen of ziekten gaan gepaard met veranderingen aan tanden en tandvlees, die zichtbaar zijn voor de tandarts.
  • Indien uw allergisch bent voor b.v. latex (natuurrubber) of bepaalde antibiotica, kunnen de tandarts en zijn assistente hiermee rekening houden door latexvrije handschoenen te gebruiken, respectievelijk andere antibiotica voor te schrijven.

De tandarts kan dus niet altijd de juiste voorzorgsmaatregelen nemen als hij onvoldoende op de hoogte is van het antwoord op de vragen in deze lijst. Dit geldt niet alleen voor nieuwe patiënten, maar ook voor patiënten die zo’n vragenlijst nog niet eerder hebben ingevuld (of die dat wel deden, maar de indertijd gegeven informatie is inmiddels verouderd).

Wij willen daarom benadrukken, dat het noodzakelijk is deze vragenlijst naar waarheid te beantwoorden. Het is belangrijk wanneer er in de toekomst wijzigingen voordoen in uw gezondheid u dit direct aan ons doorgeeft.

Alle antwoorden op de anamnese lijst worden vertrouwelijk behandeld.